1. YABANCI DİL (İNGİLİZCE) EĞİTİMİ

Edexcel Logo
Pearson Logo

NİÇEV Özel Fen ve Anadolu Liselerinde; 9. ve 10. sınıflarında Edexcel International GCSE programı uygulanmaktadır. Program, dünyada 55 ülkede, İngiltere’de 350 okulda, 9. ve 10. sınıflarda uygulanabilen bir programdır. Yoğun bir hazırlık süreci gerektiren programın başında 9.sınıf öğrencilerimiz eğitim – öğretim yılı başlamadan önce Seviye Belirleme Sınavına göre gruplandırmaya tabi tutulur. Öğrencilerimize uygun programın belirlenmesinin ardından, hafta içi 10 saatlik temel İngilizce uluslararası ders programlarına ilaveten ihtiyaç duyulan ve Seviye Tespit Sınavı sonucunda belirlenen öğrencilerimizle akademik yılsonuna kadar hafta sonu 5 saatlik takviye çalışma yapılır. 10. ve 11. Sınıflarda İngilizce dil yeterliliğinin belgelendirilmesi amacıyla sınav hazırlıkları yürütülür, öğrencilerin belirlenen sınav tarihlerinde sınava tabi tutulmasıyla süreç tamamlanır. Bu programdan mezun olan öğrenciler, İngilizce dilinde yetkinlik düzeyini küresel ölçekte kanıtlayacak özelliğe sahip sertifikaya sahip olurlar. Edexcel International IGCSE Sertifikası alan öğrenciler, dünyanın herhangi bir yerinde uluslararası bir okulda ya da İngiltere’de lise eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Bu sertifika, yurtdışı üniversiteye kabulde önemli bir avantaj sağlamaktadır.

2.YABANCI DİL (ALMANCA) EĞİTİMİ

Liselerimizde Avrupa Dilleri için Ortak Başvuru Metnine göre (Common European Framework for Reference) ikinci yabancı dil dersi öğretim programlarını esas alarak Almanca öğretimi yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, okulumuzda gördükleri Almanca eğitiminin gerekliliği olarak diledikleri takdirde Goethe Enstitüsü yetkilileri tarafından yapılan ‘Fit A2’ sınavına girerler. Uluslararası geçerliliği olan bu sertifikalara hak kazanmak üzere girecekleri Goethe sınavına hazırlık sürecinde; öğrencilerimizin dinleme, okuduğunu anlama, konuşma ve yazma becerilerinin pekiştirilmesi hedeflenir.