"Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder."

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Okullarımız

Okul Öncesi

İlkokul

Ortaokul

Fen ve Anadolu Lisesi

Farklılıklarımızı anlamak için

Neden ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Okulları?

1. Yabancı Dil Yaklaşımımız

Öğrencilerimizin evrensel düşünebilmelerinde yabancı dilin önemine olan inancımızla okullarımızda, anasınıfından başlayan İngilizce öğretimi, bir bütünlük içinde ortaöğretim son sınıfa kadar ekip çalışması anlayışıyla sürdürülmektedir.

2. PDR Yaklaşımımız

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servislerimizde tüm öğrencilerimizin sosyal, fiziksel ve bilişsel gelişim süreçlerini sürekli takip edebilmek ve gerekli müdahaleleri zamanında yapabilmek için hizmet verilmektedir.

3. Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler

Öğrencilerimizin düzeyine göre onların ilgi ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla Matematik, Fen, Satranç, Bilişim, İngilizce Drama, Türkçe, Müzik, Sanat, İngilizce, Satranç, Çevre, Spor, Fotoğrafçılık gibi kulüpler oluşturulmuştur.

4. Öğretmen Gelişim ve Destekleme

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında göreve yeni başlayan öğretmenler için her yıl Eylül ayı başında"Oryantasyon Semineri" düzenlenmektedir.

5. Akademik Başarı Destek ve Geliştirme

Öğrencilerimizin akademik olarak yetersiz oldukları alanlarda başarılarını artırmaya yönelik ve müfredat programı ile paralellik gösteren bir uygulamadır.

6. Ölçme, Değerlendirme Yaklaşımımız

Okullarımızda uygulanan ölçme değerlendirme etkinliklerinin genel amacı, her öğrenciyi, kendi bireysel farklılığı göz önünde tutularak en üst düzeye çıkarmaktır.