Eko - Okul

Eko-Okullar Programı Nedir?

Eko- Okullar Programı ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.

Okulumuz, Foundation for Enviromental Education in Europe (Avrupa Çevre Eğitim Vakfı'nı) temsilen, Foundation for Enviromental Education in Turkey (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) koordinatörlüğünde yürütülen "Eco - Schools" (Çocuklarda Çevre Uyumu) Projesinin üyesidir. Eco - Okullar uluslararası bir projedir ve Avrupa' da bu projeye kayıtlı pek çok okul bulunmaktadır.

Hem Bir Program Hem Bir Ödül Planı

Eko - Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko - etikettir.

Eko - Tim

Farklı sınıflardan seçilen öğrenciler ve bir koordinatör öğretmenden oluşmaktadır. Eko - Tim, programın okuldaki yürütücüsüdür. Koordinatör öğretmen ile iş birliği yapar. Çeşitli etkinliklerde yer alarak Eko-Okul programı hakkında okuldaki arkadaşlarını bilinçlendirmeye çalışır.

ÖĞRENCİ ALIMI

1 - 4. sınıflarımıza öğrenci alımları ancak kontenjan açığı bulunması halinde gerçekleşmektedir. Okulumuza yeni kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizle öğrenci tanıma çalışması yapılır. Tanıma çalışmasının içeriğini kendini tanıtma, kendinden bahsetme, yaş grubuna uygun hazır bulunuşluk etkinliği yapma, varsa merak edilenleri cevaplama şeklinde yürütmekteyiz. Burada amaç çocukları tanıyabilmek ve hazır bulunuşluk açısından geliştirilmesi gereken durumlar varsa ailelere dönüt vererek kaynağını tespit etmek ve kısa sürede gelişim sağlamaktır. Bu tanıma çalışması rehberlik servisi tarafından yapılmakta, okul müdürü ile birlikte değerlendirilmektedir.

• Stem School Label
  • Scientix